Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een optreden?

Een optreden duurt in elk geval 4 uur. Als de stemming erin zit spelen de muzikanten graag nog een paar nummers extra. Maar dit moet in overeenstemming met de uitbater, die anders misschien met z'n planning niet uitkomt. B.v. als er nog koffie en broodjes geserveerd worden na afloop. Dus het moet altijd even in overleg, want we willen ook de uitbater te vriend houden.

Hoe zit het met pauzes?

Meestal spelen we 5 sets. Tussen de sets door hebben we een korte pauze waarin we pauzemuziek draaien. Ook kunnen er dan eventueel "stukjes" gedaan worden.

Aan welke eisen moet de feestlocatie voldoen?

In principe stellen we geen strenge eisen. We passen ons aan aan de situatie, maar wel tot op zekere hoogte. Het mooiste is een plaats of podium van in elk geval
6 x 3 meter. Verder is het mooi als er voor onze geluidsman een plekje in de zaal is. Vanuit de zaal is alles beter te regelen, dus dit komt ook de kwaliteit ten goede.

Staat het repertoire tijdens een optreden vast?

Nee, het reperoire staat niet 100% vast. We hebben voor de verschillende feestsoorten wel setlijsten als leidraad voor de avond. Maar daar wordt nog wel eens van afgeweken als het publiek ergens beter op reageert. Doordat we meer nummers hebben dan we op een avond kunnen spelen, kunnen we ons goed aanpassen aan het publiek, want geen publiek is hetzelfde. Door onze ervaring voelen we aan als het publiek bijvoorbeeld wil dansen, rocken of juist keihard meezingen met Nederlandstalige liedjes... Maar vaak blijkt juist de afwisseling het zo leuk te maken! Uiteindelijk moet je het feestje toch samen bouwen. Aan onze inzet zal het in elk geval niet liggen!

Spelen jullie ook verzoeknummers?

We spelen in principe wel nummers op verzoek als we deze kunnen spelen. Soms hebben we een verzoeknummer al in ons repertoire staan of ooit al eens gespeeld. Dan is het geen probleem. Omdat we meerdere feesten en bruidsparen hebben doen we in principe verder niet aan nieuwe verzoeknummers, die niet potentieel een nieuwe toevoeging zijn aan ons repertoire. Dit omdat het instuderen van een nummer toch wel enige tijd in beslag neemt; van het individueel uitzoeken tot het samen repeteren. Want als we een nummer spelen, willen we het ook goed doen! Het is wel mogelijk om vooraf een suggestie te doen. Mochten we besluiten dat het nummer een goede toevoeging is op ons repertoire, dan zouden we deze in kunnen studeren. Het is wel altijd mogelijk om muziek aan te leveren aan onze geluidsman, die het vervolgens voor u draait.

Spelen jullie niet te hard?

Omdat in een gevarieerd publiek ook de meningen uiteen lopen, is het moeilijk om het altijd iedereen naar de zin te maken, al is dit wel ons streven. Uiteindelijk is de klant koning. Degene die ons geboekt heeft bepaald dus wat wel en niet gebeurd. Is het volume te hard of te zacht, geef het door aan de geluidsman en hij houdt er rekening mee. Natuurlijk is ook de locatie van invloed op hoe het geluid klinkt. Zijn er andere wensen? Geef het ons door...

Hoe lang zijn jullie van tevoren aanwezig?

We zijn vaak zo'n 2 uur voor aanvang van het feest aanwezig. Het opbouwen duurt een uur tot anderhalf uur. We proberen ruim voor aanvang van het feest klaar te staan. Alles opgebouwd, gesoundcheckt en de band in kleding.

Spelen jullie overal?

Ja we spelen door heel Nederland. De meeste optredens hebben we in Zuidoost Drenthe. Maar we hebben ook regelmatig optredens in de overige provincies: Friesland, Groningen, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. In principe voor ons geen probleem. Wel worden er bij hele grote afstanden extra reiskosten in rekening gebracht.

<

Andere vragen?

Heeft u nog andere vragen? Stuur gerust een mailtje via onze contactpagina of bel met 06 40 02 94 02.